fredag 7 januari 2011

Mitt lilla lyckopiller!

Idag blev det stallet. Planen var att vi skulle rida båda hästarna i hagen, så vi tog in dem och borstade och började göra i ordning dem. Tee Bar var verkligen inte sig själv idag... De senaste gångerna har hon varit rätt sur, men idag var det värre än någonsin. Okej om hon surar när man ska spänna sadelgjorden eller ta på täcket, men det är inte okej när hon börjar naffsa i luften och stryka bak öronen för att man klappar henne. Det var lite obehagligt och vi började fundera om hon kanske hade ont någonstans, så hon fick stanna i stallet. Nu ikväll sa Sofia att det kunde hända att hon håller på att brunsta, och då brukar väl ston få lite humörsvängningar. Aja.


Jullan var i alla fall jätteduktig idag! Det här är första gången som vi har ridit ut på riktigt med henne, det vill säga utom synhåll för gården. Det är helt fantastiskt hur orädd, nyfiken och positiv den där ponnyn är! Hon är så härlig. Hon skrittade på i ett friskt tempo samtidigt som hon såg sig omkring överallt. Hon blev lite rädd för en postlåda en gång men gjorde ingen stor affär av det. Bara en liten bit efter det såg vi hur plogbilen kom körande, så vi gick in på en gård för att låta den köra iväg. Jullan var jättesnäll och stod bara och såg sig omkring medan Helena klappade henne, hon reagerade inte ens på ljudet! Finaste ponnyn. Vi travade också en del och hon var mycket piggare på att göra det ute. Ändå blev hon inte jättepigg utan det blev en lugn och samlad trav. Så himla kul! 

Imorgon blir det kalas för Agnetha, trimma klart Doris och packa.

1 kommentar:

  1. hon var så duktig damen! tråkigt det där med Tee bar... men men, inte så mycket man kan göra åt det, förhoppningsvis är det bättre nästa gång (:

    SvaraRadera